Arbejdstøj sikrer dig mod skader: Gem dine Nike Air Force 1 til din fritid

Når man skal udføre praktisk arbejde, er det vigtigt med den rigtige påklædning. Ikke den rigtige, på den måde at forstå, at man skal se rigtig ud. Nej, når det kommer til praktisk arbejde, handler det i langt højere grad om at have en påklædning, som giver en god og sikker bevægelighed. Hvis ikke, at man har det rigtige udstyr og tøj, kan man risikere at ende i farlige situationer, som kan resultere i arbejdsskader.

 

Derfor har mange virksomheder, som udfører praktiske opgaver også regler for, hvad man må og ikke må have på i arbejdstiden. Det er på ingen måde et modepoliti eller noget som kan forsvare arbejdspladser, som undertrykker deres medarbejdere. Det handler udelukkende om sikkerhed, og derfor godtager alle medarbejdere altid disse regler. Måske der alligevel er en generation nu, som hellere ville have de seneste Nike Air Force 1 på, end de vil have de sikre arbejdssko på. Det viser sig nemlig, at de yngre generationer er mere tilbøjelige til at sætte spørgsmålstegn ved noget så simpelt som arbejdstøj. Deres behov for det rigtige image, vejer åbenbart i nogle situationer tungere end generel sikkerhed. Der findes altså unge, som hellere vil have Nike Air Force 1 på, end skridsikre og skadesikre sko.

 

Argumenter for Nike Air Force 1

Når unge skal argumentere for, at Nike Air Force 1kan bruges som en arbejdssko, fremhæver de nogle af de kvaliteter, som arbejdssko og Nike Air Force 1 har til fælles. Nike Air Force 1 sidder godt fast på foden og yder god støtte, så man undgår at vrikke rundt og skade sine ankler. Derudover har Nike Air Force 1 en ret solid bund, som er godt skridsikre. Det betyder, at man med Nike Air Force 1 på ikke kommer til at skøjte rundt på arbejdspladsen. Man kan bevæge sig sikkert rundt og Nike Air Force 1 sørger for, at man ikke kommer til skade. Disse kvaliteter, som Nike Air Force 1 har, er ikke ukorrekte. Men det er ikke ensbetydende med, at det er tilstrækkeligt argument, for at virksomheder skulle skifte regulære arbejdssko ud med Nike Air Force 1.

 

For arbejdssko for eksemeplvis en tømrer kræver mere end bare at være skridsikker og sidde godt. I snuden på de fleste arbejdssko sidder en metalplade. Denne metalplade udgør en stor sikkerhed for mennesker, som arbejder i praktiske erhverv. Metalpladen i snuden gør nemlig, at man kan tabe enormt tunge ting over sin fod, uden at man påfører sig selv en skade. Denne metalplade kan Nike Air Force 1 trods alt ikke prale med at have.

 

Arbejdstøj

Desuden er der noget sundt i at lære, at ens forfængelighed ikke skal styre alt. Det kan godt være, at man mener, at arbejdssko er forfærdelige at kigge på. At det på ingen måde passer til ens stil. Men det er jo heller ikke formålet med dem. Formålet er at give dig sikkerhed, så du ikke får skader, mens du arbejder. Hvis forfængeligheden står i vejen for sikkerheden, bør man måske overveje at justere på en ting eller to. Man kan jo trække i sine Nike Air Force 1 udenfor arbejdstiden. Man kan kontrollere sin personlige stil i sin fritid, men når man er på arbejde, er det ikke det, der er i fokus, og man bør være i stand til at se fornuften i det.

 

Betyder ens forfængelighed så meget, at man ikke kan holde ud at trække i arbejdssko- og tøj, så skal man måske overveje at finde sig et andet erhverv. I mange andre erhverv er der nemlig ingen forventninger til, at du går i noget bestemt arbejdstøj. Her kan du altså uden problemer hoppe i dine Nike Air Force 1, og et valgfrit sæt tøj. Men når der skal udføres praktisk arbejde i de forskellige brancher, hvor der er en vis risiko for at pådrage sig selv skader, så bør man ikke lade sin forfængelighed styre. Det er trods alt for ens egen skyld, at man skal have det på. Det samme gælder de bukser, som eksempelvis tømrer har på. Her er der puder på knæene, så man kan arbejde uden smerter. Man holder altså ikke længe i denne branche, hvis man foretrækker skinnyjeans og Nike Air Force 1, som ens arbejdstøj.