Derfor bør du overveje at få bygget dit drømmehjem bæredygtigt

De fleste mennesker har en idé om, hvordan deres drømmehjem ville se ud. For nogle er det et stort palæ med alt det, der hører til. Andre foretrækker måske et hyggeligere sommerhus i skoven. Uanset hvad din vision er, er der en vigtig faktor, du bør overveje: konstruktion.

Ikke alle hjem er af samme støbning

At bygge et bæredygtigt bygget hus har mange fordele, der rækker ud over at være miljøvenlige. Til at begynde med er bæredygtige huse sundere for beboerne, da de er designet til at give et bedre indeklima.

Husets konstruktion har stor betydning for indeklimaet. Dårligt isolerede vægge og lofter lukker træk og kold luft ind om vinteren, mens solens varme om sommeren kan gøre huset uudholdeligt. Dette kan føre til sundhedsproblemer som forkølelse, influenza og luftvejsinfektioner om vinteren og varmeudmattelse og dehydrering om sommeren.

Sådan får du et bedre indeklima

For at opretholde et sundt indeklima er det vigtigt at have god isolering og ventilation. En god isolering holder varmen inde om vinteren og ude om sommeren, mens ventilation hjælper med at cirkulere frisk luft i hele huset.

Det er derfor ingen hemmelighed, at byggematerialer kan have stor indflydelse på indeklimaet. For eksempel er murstensvægge med trækonstruktion kendt for at skabe et behageligt indeklima. Selve konstruktionen er med til at regulere temperatur- og fugtighedsniveauet, hvilket gør det lettere at holde dit hjem ved en behagelig temperatur.

Et mere åndbart hjem

Derudover har de konstruktionsmaterialer, der anvendes i sådan et murstenshus tendens til at være mere åndbare end andre materialer, hvilket gør det muligt for luften at cirkulere mere frit.

Som følge heraf har huse med murstenskonstruktion ofte en bedre indendørs luftkvalitet end andre typer huse. Hvis du er på udkig efter et behageligt og sundt indeklima, bør du overveje at få bygget et murstenshus med murstensvægge.

Opsummeret kan du nyde fordel af følgende fordele, hvad angår indeklimaet:

  • Bedre luftcirkulation
  • Betydelig bedre temperatur regulering
  • Mindre eksponering til kemikalier og giftstoffer
  • Nedsat risiko for skimmelsvamp og fugtskader

Lavenergihuse og energieffektivitet

Når folk tænker på bæredygtige boliger, tænker de ofte på solpaneler og andre vedvarende energikilder. Selv om dette bestemt er vigtige elementer i bæredygtige huse, er det ikke de eneste ting, der gør dem mere miljøvenlige.

Bæredygtige huse er også bygget med henblik på energieffektivitet. De er f.eks. normalt godt isolerede for at reducere varmetabet om vinteren og køletabet om sommeren. Mange af dem har også ofte energieffektive vinduer og døre for at reducere energiforbruget yderligere.

Som følge heraf bruger bæredygtige huse langt mindre energi end traditionelle huse, hvilket bidrager til at beskytte miljøet. Det medvirker yderligere til:

  • Bedre økonomi
  • Mærkbare besparelser
  • Mindre forbrugsregninger

Og fordi bæredygtige byggemetoder bruger færre ressourcer, bidrager de til at bevare vores naturlige miljø. Så hvis du drømmer om at bygge dit perfekte hjem, så sørg for at overveje bæredygtige byggemetoder – det er godt for din pengepung, dit helbred og for planeten.

Hvor kan jeg finde bæredygtige byggefirmaer?

Et byggefirma, der arbejder med bæredygtigt byggeri, er et firma, der er opmærksom på miljøpåvirkningen fra de materialer, de bruger, og selve byggeprocessen. Målet med bæredygtigt byggeri er at minimere byggeriets negative miljøpåvirkning og samtidig opfylde behovene hos de mennesker, der bruger rummet.

Der findes en række måder at finde byggefirmaer, der praktiserer bæredygtigt byggeri på. En måde er at søge efter byggefirmaer, der er blevet certificeret af et certificeringsprogram for grønt byggeri.

Herudover kan du hurtigt kigge på byggefirmaets websted, hvor du kan læse mere om, samt se hvilke certificeringer de har. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvor bæredygtige firmaets byggeri er.

En anden hurtig metode er at spørge folk, som allerede haft fået bygget deres hjem bæredygtigt i forhold til deres erfaringer. De vil sandsynligvis kunne give nyttige tips og råd om, hvordan du vælger det rette firma til at bygge dig et holdbart hjem. Et hjem som holder sig varmt om vinteren og kold om sommeren.

Henvend direkte til kilden

Alternativt kan du henvende dig direkte til byggefirmaet, hvor du bl.a. kan spørge dem om forskellige ting ift. opførsel af ejendommen. De vil også kunne fortælle dig, hvilke materialer og bygningsteknikker der fungerer bedst for at minimere energiforbruget.

Endelig kan byggefirmaerne give dig ideer til, hvordan du generelt kan gøre dit hjem mere bæredygtigt.