blue paint brush

Gjøco Surfatech Aquadry Murmaling

Surfatech Diffusionsåben facademaling med nanoemulsion

 

Surfatech Aquadry er en vandafvisende maling til murværk, beton, puds, eternit og tegl. Malingen kan ligeledes anvendes på tidligere malede overflader. Denne murmaling fra norkse Gjøco er diffusionsåben og tillader muren at ånde, hvilket holder den sund. Dette sikrer, at malingen ikke vil skalle af eller revne, selvom der er fugt i væggene som males. Den vandskyende egenskab gør at malingsfilmen holder sig renere og pænere over lang tid, samtidig med at du undgår at bruge tid på at rengøre din facade. Du får altså både et smukkere og mere holdbart resultat, når du maler med Gjøco Surfatech Aquadry Murmaling. Uanset om det er beton eller andre materialer, forbliver din facade beskyttet og fri for misfarvning og fugtskader.

 

Malingen er af højeste kvalitet, 100% ren akrylmaling tilsat en specialudviklet nanoemulsion som sikrer de kritisk vigtige egenskaber som det nordiske klima kræver.

 

Er du i tvivl om hvilke farver du skal vælge til din facade? Læs vores blogindlæg om valg af farver til dit hus, her.

 

Sådan maler du din facade med diffusionsåben murmaling

  1. Underlaget skal være rent og tørt før du påbegynder at male. Er der vækst af alger, skimmel eller lignende, rengøres overfladen først med algerens.
  2. På ikke tidligere malede flader, fortyndes første lag maling med 20% vand for at grunde muren og fylde alle små huller, sprækker og revner ud. De resterende lag skal ikke fortyndes.
  3. Fjern alt gammelt og løst maling samt løst puds og støv for at sikre optimal vedhæftning.
  4. Rør malingen godt rundt før du maler 2. Lag

 

Vælg den rigtige facademaling

At vælge den rigtige facademaling er ikke altid det nemmeste, og det er en rigtig jungle at vælge den rigtige, da der er så mange forskellige muligheder på markedet at vælge imellem.

 

Men uanset hvilket materiale dit hus er bygget af, er det en god idé først at finde ud af, hvilken type maling, facaden er malet med før. Generelt er det bedst at fortsætte med at arbejde med den “samme” type produkt, som blev brugt før. Er huset derimod helt nybygget, har du lidt større frihed til at vælge – her er det ganske enkelt “bare” at vælge ud fra husets materialer.

 

I Danmark ser vi, at murstens- og pudsede facader generelt er de mest dominerende, og så er der træfacader eller facader bygget af metalplader. Hvert materiale har sin egen malingstype, der er bedst egnet: træfacader skal behandles/males med fx akrylat- eller alkydoliemaling, mens pudsede facader har murmaling og så videre. Start fra facaden og vælg så malingstypen og så vælger du fx den farve og nuance du ønsker. 

 

Mal en pudset facade

Mineralske overflader er facader af fx puds, beton, sten og grundmure. Denne form for facade er “levende” og vil blive påvirket og ændre sig, når den udsættes for skiftende vejr som regn, solskin og blæst. Facaderne er desuden udsat for snavs, algevækst, mulige skimmelangreb og lignende. På grund af disse faktorer er det ikke “bare” at starte og male facaden med facademalingen – husk at forarbejdet er alfa omega!

 

Den første ting at gøre, som med ethvert andet malerprojekt, er at kontrollere facaden og dens tilstand. Er der skader, revner eller andre fejl og mangler, skal disse repareres først. Husk også at tjekke at pudsen sidder fast – bank let på facaden med fx en hammer og lyt efter hule lyde. Lyder det hult, kan det være tegn på, at pudsen har løsnet sig og derfor skal fjernes.

 

Reparer facaden og klargør den ved at rense den grundigt. Skal du vaske facaden med en form for rengøringsmiddel, skal du huske at skylle grundigt med varmt vand bagefter.

 

Efter du har renset facaden, er det endelig tid til at begynde at male den. Forbered den pudsede facade med en grunder for at mætte underlagets ellers sugende effekt. Ved grunding er det vigtigt at vælge det rigtige produkt, som er styret af typen af underlag. Har du en umalet facade fra før, skal du grunde den, inden du påfører selve facademalingen. Når dette er gjort og primeren har fået lov til at tørre efter anvisningen på pakken, er det tid til at male med facademalingen. Her er det også vigtigt, at du følger vejledningen, der følger med.

 

Du kan læse mere om, hvordan du maler facade og sokkel på dit hus her i vores guide.