Hyr lokale håndværkere til lokale byggeprojekter

Mindre lokale byggeprojekter, hvad end det er i privat regi el. erhverv, er altid bedst tjent med at hyre lokale håndværkere til at udføre opgaven eller opgaverne. Det gælder stort set uanset hvilken type håndværker der er tale om, og der er mange typer som du kan se i listen herunder:

 • Murere
 • VVS’ere
 • Tømrer
 • Elektrikere
 • Malere
 • Entreprenører
 • Kloakmestre
 • Anlægsgartnere

Det er blot en lille liste over den type håndværkere der kan være brug for indover et byggeprojekt, men listen over opgaver de kan udføre er endnu længere, hvorfor jeg ikke har valgt at lave den i dette indlæg.

Processen ved opstart af byggeprojekt

Når du starter et nyt byggeprojekt op er det stort set altid den samme proces man skal igennem. Der er nogle overvejelser man skal gøre sig og noget rådgivning der er godt at have, inden man til sidst skal indhente tilbud og vælge den håndværker der skal udføre opgaven.

 

Herunder er en oversigt over de typiske trin der vil være i opstarten af et byggeprojekt og udvælgelsen af en håndværker el. et byggefirma til udførelsen af opgaven.

 1. Overblik over hvad man skal have lavet. Skal noget bygges fra bunden, totalrenoveres, repareres, vedligeholdes, tilføjes osv. Det har stor betydning for hvilke håndværkere du skal søge og deres evne til at estimere en pris på opgaven.
 2. Indhentning af rådgivning. I nogle tilfælde kan det allerede tidligt i processen være nødvendigt med rådgivning om et byggeprojekt, da den viden man selv står med måske ikke er tilstrækkelig.
 3. Nødvendige godkendelser. I de fleste kommuner er der nogle typer byggeprojekter der kræver at man indhenter tilladelse til det før man kan gå i gang.
 4. Tidshorisont og budget. Det er dit byggeprojekt og du har formentlig en tidshorisont og måske et budget du skal holde dig til, dette skal fastlægges inden du går ud og henter tilbud.
 5. Indhent tilbud hos en lokal håndværker, via en tilbudsplatform el. find frem til forskellige håndværkere selv. Lav en god opgavebeskrivelse for at få de bedst mulige tilbud og tag evt. en opfølgende samtale med de håndværkere der kommer med det bedste tilbud.
 6. Vælg den håndværker el. det byggefirma du finder bedst egnet til opgaven og gå i gang med at planlægge projektet sammen.

 

Det er en meget overfladisk beskrivelse af processen og den egentlige proces vil også afhænge af byggeriets omfang og størrelse.

Sådan finder du en lokal håndværker

Der er flere måder at finde frem til en lokal håndværker på og det afhænger af hvem du er og hvem du kender. Herunder er nogle af de typiske bedste måder at finde frem til en lokalt håndværker på:

 • En anbefaling fra familie, venner og bekendte.
 • En Google-søgning på eksempelvis “vvs lyngby”.
 • Google Maps med oversigt og vurderinger af håndværkerfirmaer.
 • Indhentning af tilbud via tilbudsplatforme.

 

Det er svært at sige hvilke af disse måder der er bedst, for de har alle deres fordele. Det du altid skal være opmærksom på er om den håndværker du hyre er medlem af Byg Garanti el. andre lignende brancheorganisationer.

En anbefaling er altid god

En anbefaling er i mange  tilfælde den bedste måde at finde en lokal håndværker på. Du stoler tit og ofte på den du får anbefalingen af, som altid er en person der selv har fået udført arbejde af den pågældende håndværker. Ulempen er at du ikke får tilbud fra andre firmaer i branchen og derfor ikke ved om du får den bedste pris, men det er nogle gange også lige meget så længe du får det bedste stykke arbejde.

Tilbudsplatforme giver en bedre håndværker pris

Den gode grund til at bruge en tilbudsplatform er at du her er mere sikker på at få den rigtige pris. Der findes store brede platforme til indhente tilbud på og fra håndværkere og så findes der mere niche platforme der enten har et lokalt fokus eller fokus på et bestemt fag indenfor håndværkebranchen. Et eksempel på en niche platform kunne være Lyngbymurer.dk hvor du kan indhente tilbud på en murer i Lyngby og omegn, hvilket vil sige Lyngby-Taarbæk kommune, Gentofte Kommune og Gladsaxe Kommune.

 

Du kan også finde en lokal håndværker ved at lave en Google søgning. I dette tilfælde må du gå med det firma du føler virker mest troværdige og som giver dig et realistisk bud på pris og tidshorisont. Du kan altid gå ud fra anmeldelser af firmaer på forskellige anmeldelsesplatforme.