Konferencecenter med rødder i byggeriet

Med udsigt til Hindsgavl Dyrehave på Fyn, ligger det hyggelige konferencecenter HUSET Middelfart, som har eksisteret siden 1968. Gennem tiden har HUSET afholdt over 100.000 arrangementer, og har derfor opnået stor erfaring

 

HUSET Middelfart er ejet af fonden Molio, som er et videnscenter for byggeriet i Danmark. Fonden hed oprindeligt Byggecentrum, da den blev grundlagt i 1956 som et led af Marshallplanen. Marshallplanen var en plan, der blev etableret af USA efter 2. verdens krig, og som havde til formål at støtte genopbygningen af verden efter krigen. Man havde derfor behov for et dansk byggecenter, der kunne samle al viden inden for byggeriet.

 

I den forbindelse blev HUSET Middelfart, dengang Byggecentrum, opført af arkitekt Kjeld Kjeldsen i 1968, som var en af de første arkitekter, der byggede enetages længer med flade tage og store vinduespartier – som kommer til udtryk i designet af HUSET Middelfart. Dengang var det en ny og avanceret måde at bygge på, men den var banebrydende for dansk byggeri – og det er den stadigvæk. 

 

HUSET Middelfart bevarer relationen til byggeriet 

 

HUSET Middelfart bruges i dag af gæster fra alle brancher, der skal afholde møder, døgnkurser eller konferencer – men den nære relation til byggeriet bevares. Alle konference- og mødelokaler i HUSET er nemlig opkaldt efter danske arkitekter, der har sat sit præg på den danske byggebranche. Heriblandt Jørn Utzon, Edvard Heiberg og C. F. Møller. 

 

En anden ting HUSET gør, for at bevare relationen til byggeriet, er at drive Danmarks største byggeudstilling, som fortsat hedder Byggecentrum. Byggeudstillingen er 28.000 kvadratmeter stor og råder over alle de store brands indenfor bolig og byggeri, og derudover også en stor fritidshusudstilling, der indeholder fritidshuse fra 6 af de største danske producenter af sommerhuse. Det giver konferencecenteret unikke muligheder for at kunne arrangere møder, som ikke foregår på klassisk vis. I HUSET har du nemlig mulighed for at afholde dit møde, workshop eller lave gruppearbejde i unikke rammer, som for eksempel et fritidshus eller et orangeri. Derudover er der god mulighed for, at man som deltager på en konference eller et kursus, der varer flere døgn, kan gå sig en tur igennem byggeudstillingen – eller den smukke natur, der omringer HUSET. 

 

HUSET Middelfart er langt væk fra konceptløsninger

 

HUSET Middelfart er ikke dit klassiske konferencecenter – der arbejdes hårdt på, at man tilpasser opholdet til lige præcis dig. Derfor bliver dine møder altid tilpasset dine ønsker og du får en fast mødeplanlægger, der hjælper dig før, under og efter dit arrangement. HUSET har 21 møde- og konferencelokaler, med plads til op til 300 personer pr. lokale. Hvis du afholder et møde eller konference i HUSET er der også teknikerservice 24/7, der kan hjælpe dig med alt det tekniske – hvis det nu skulle gå galt. 

 

HUSET Middelfart er ydermere også et konferencehotel – men du behøver faktisk ikke at afholde en konference, for at kunne overnatte i HUSET. Det kan også være at du har afholdt en stor fest, som en konfirmation, fødselsdag eller et bryllup, eller måske har du været til møde langt væk fra hjemmet, og har brug for en overnatning midt i Danmark. HUSET Middelfart har 70 værelser, hvoraf 14 er dobbeltværelser og 88 sengepladser, og er placeret blot få minutters kørsel fra Lillebæltsbroen. Der er 250 parkeringspladser lige ved hoveddøren, og hvis du har el-bil, har du også mulighed for at oplade den, før du skal køre hjem igen. 

 

Et konferencecenter med fokus på bæredygtighed

 

HUSET Middelfart arbejder aktivt med bæredygtighed, og forsøger at passe på klimaet og miljøet. Derfor bruges der kun miljøvenlige rengøringsmidler og vaskemaskinen kører sjældnere, for at reducere vandforbruget. 

 

I HUSETs restaurant arbejdes der også aktivt med bæredygtighed, hvor der især arbejdes med FNs verdensmål nr. 7 og 12, der handler om at reducere madspild. Derfor producerer HUSET kun den mængde mad, der spises, og undgår derfor at smide mad ud. Derudover bestræber HUSET sig på primært at bruge lokale råvarer, og har samarbejdsaftaler med mange af de lokale producenter. I HUSETs restaurant finder du rolige, og behagelige omgivelser, hvor du kan nyde en middag – enten sammen med dine konferencegæster, eller alene, efter en lang dags arbejde. Fra restauranten er der panorama udsigt over Hindsgavl Dyrehave, og ofte kan man fra restauranten spotte krondyr og hjorte.