Krystaller og deres betydning for verdenens byggeri & industri

Der findes ca. 4000 forskellige krystaller, som er defineret ud fra forskellige atom sammenbygninger. Nogle af disse krystaller, har haft stor betydning for verdenens byggeri og industri.

Den første er:

Kvarts: Det er det næstmest forekommende mineral i jordskorpen efter feldspat. Det har en lang række anvendelsesmuligheder, hvoraf den vigtigste er, at det er en vigtig bestanddel af glas. Kvarts anvendes også til fremstilling af siliciumskiver til halvlederindustrien og som slibemiddel til sandblæsning, vinduespudsning m.m. Her i blandt er bjergkrystal en variation af kvarts, hvorledes bjergkrystaller anvendes til smykkeindustrien, siden de ofte er dyrere pr. kg end kvarts krystallerne, og bjergkrystallerne ikke har nogle fordele over kvarts.

Krystaller af kvarts findes i mange forskellige farver, og varianter såsom bjergkrystal, men den almindeligste er hvid eller farveløs.

Granit: Det er et magmatisk bjerg grundstof, der består af feldspat, hornblende og kvarts. Granit findes ofte i havet som store klipper eller øer. De fleste af de store byer ligger på granitfundamenter, da dette er en meget stærk og holdbar sten. Mange af verdens bedste kværnsten er lavet af granit.

Granit findes i mange forskellige farver, men de mest almindelige er grå, pink eller sort.

Marmor: Marmor er en metamorf bjergart, der opstår ved forvandling af kalksten. Den bedste kvalitet af marmor findes i Kina og Italien, hvor den har været anvendt til at skabe store skulpturer og paladser. I dag bliver marmor ofte brugt til at skabe flotte gulve og trapper.

Marmor findes i en lang række forskellige farver, men de mest almindelige er hvid, grå eller pink.

Andre krystaller, som bruges i byggeri

Sandsten: Sandsten er en bjerggrundart, der består af kvarts og andre mineralske partikler. Denne sten er meget anvendt til byggeri på grund af dens holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vejret. Mange af verdens bedste bygningsværker er lavet af sandsten.

Sandsten findes i mange forskellige farver, men de mest almindelige er hvid, grå eller pink.

Feldspat: Det er det mest forekommende mineral i jordskorpen. Feldspat findes ofte i havet som store klipper eller øer. De fleste af de store byer ligger på feldspat fundamenter, da dette er en meget stærk og holdbar sten. Mange af verdens bedste kværnsten er lavet af feldspat.

Feldspat findes i mange forskellige farver, men den almindeligste er hvid eller grå.

Hornblende: Hornblende er et almindeligt mineral, der findes i mange bjerggrundarter. Dette mineral giver dem ofte en grøn eller brun farve. Hornblende er meget holdbart og anvendes ofte til byggeri.

Hornblende findes i mange forskellige farver, men de mest almindelige er grøn eller brun.

Kalksten: Kalksten er et sedimentært bergart, der består af kalkholdige partikler. Kalksten har været anvendt til at skabe store skulpturer og paladser. I dag bliver kalksten ofte brugt til at skabe flotte gulve og trapper.

Kalksten findes i en lang række forskellige farver, men de mest almindelige er hvid, grå eller pink.

Disse fire krystaller har haft stor betydning for verdenens byggeri og industri gennem tiderne. Hvad enten det er Kvarts, Granit, Marmor eller Sandsten, så har disse krystaller været med til at skabe nogle af verdens mest imponerende bygningsværker. Krystallerne er meget holdbare og kan modstå kraftige vejrsituationer, hvilket gør dem ideelle til brug i byggeriet. Så næste gang du kigger på et imponerende bygningsværk, tænk da lige på de krystaller, der er blevet brugt til at skabe det!

Hvordan har krystaller påvirket den danske industri?

Krystaller har haft en stor indflydelse på den danske industri gennem tiderne. De fleste af de store byer i Danmark er bygget på krystaller, da krystallerne giver en meget stærk og holdbar fundament. Krystallerne har også været med til at skabe nogle af verdens bedste kværnsten, da krystallerne er meget holdbare og kan modstå kraftige vejrsituationer.

Hvordan bruges krystaller til den danske elektronik industri?

Krystallerne bruges ofte til at skabe krystal-elektronik, da krystallerne er meget holdbare og kan modstå kraftige vejrsituationer. Krystal-elektronik er især velegnet til brug i kolde og fugtige områder, hvor andre typer elektronik ikke ville kunne klare sig. Krystal-elektronik findes bl.a. i mobiltelefoner, computere og GPS-systemer. Krystaller er gode til at lede strøm , så krystal-elektronik er også meget effektiv.

Hvordan bruges krystaller til den danske smykke industri?

Krystaller bliver ofte brugt til at skabe smukke og unikke smykker. Krystallerne kan findes i mange forskellige farver, størrelser og former, hvilket gør dem ideelle til brug i smykker. De fleste krystalsmykker bliver lavet af kvarts eller kalksten, da disse krystaller har en meget glat og flot overflade.

Krystaller er også meget holdbare, hvilket gør dem egnede til at blive brugt i smykker, der skal kunne holde i mange år. Krystalsmykker er ofte dyrere end almindelige smykker, men de fleste mennesker synes, at krystal smykkerne er det hele værd.