Om store byggerier og lokaler i Odense

Når du først tænker på smukt byggeri i Danmark, så tænker du muligvis først på Hovedstaden. De har uden tvivl også noget af den smukkeste arkitektur. Men hvis du vender øjet mod nogle af de andre større byer i Danmark, så finder du også en masse smukke konstruktioner.

Her fokuserer vi på Odense. Måske skal du selv et smut forbi, og så kan denne guide være god at have ved hånden, hvis du er på jagt efter flotte konstruktioner og bygninger i nærheden.

Indledningsvis kan vi for eksempel nævne DOK5000, der byder på nogle rustikke og moderne festlokaler odense. Når du først træder inden for i deres festlokaler i Odense, så bliver du uden tvivl imponeret af, hvor højt der er til loftet, den gode akustik og de mange muligheder for arrangementer. DOK5000 giver med 100% garanti nogle af de bedste muligheder for fynboernes fester!

Men hvad kan vi ellers finde i det skønne, eventyrlige Odense? Det ser vi nærmere på her!

 

Imponerende industri byggeri på Havnen

Hvis du alligevel nærmer dig festlokalerne ved DOK5000 i Odense, så bør du også gå en tur rundt om på Odense Havn. Her er der nemlig masser af imponerende bygninger, hvis du interesserer dig for industri.

Odense Havn var førhen et industrikvarter, og derfor står der stadig mange af de gamle bygninger. De fleste af dem står tomme, og det kan give en ekstra fornemmelse af forladt – og det er ikke helt skidt! Hvis du derimod bevæger dig ind mod poolen, basketball banerne og skate området, finder du imponerende lejlighedskomplekser, et voksende erhvervsliv, sportsbegivenheder og restauranter.

Der er altså ikke langt fra den moderne arkitektur til industrielle bygningsværker. På Odense Havn kan du altså oplevelse lidt af det hele – også festlokaler i Odense, der er en favorit hos mange!

Der sker hele tiden nye byggerier på Odense Havn, og det er derfor altid et besøg værd, hvis du gerne vil beundre nogle flotte konstruktioner. Særligt bliver der bygget nye beboelsesmuligheder, da Odenses indbyggertal er støt stigende.

Havnen ligger ligeledes i Centrum, og det er derfor nemt at besøge stedet, hvis du for eksempel kommer med tog. Her har du faktisk kun en lille kilometer, hvis du vil se industribygninger, liv og glade dage og festlokaler i Odense.

 

Den gamle bydel i Centrum af Odense

Hvis du bevæger dig helt ind i centrum af Odense, finder du den gamle bydel. Her er der huse fra 1800-tallet, der alle er malet i charmerende farver, er små af størrelse og ligger tæt – faktisk klos op og ned ad hinanden.

Bydelen er ligeledes bygget med brosten. Det giver prikken over i’et, hvis du leder efter den ældre charme i nogle af de danske byer.

I denne del af Odense finder du også H.C. Andersens hus, som du sagtens kan besøge indvendigt også mod en lille betaling. På den måde får du altså også lov til at opleve disse bygningers indvendige konstruktioner, der er noget helt andet, end de vi er vant til i dag. For eksempel er der meget lavt til loftet, rummene er små og vinduerne er miniature. Der er en verden til forskel på disse bygninger, og dem du oplever ved Odense Havn.

Derudover byder bydelen på restauranter, barer, loppemarkeder og det nye Odeon. Der er derfor nok at opleve, når du nærmer dig H.C. Andersens epicenter. Det er uden tvivl et besøg værd, hvis du aldrig har været en tur til Odense før. Må du have en god fornøjelse med at gå flere hundrede år tilbage i tiden!

 

Den nye bydel i Odense C

Kun et par få hundrede meter væk fra den gamle bydel af Odense, finder du en helt ny bydel. Her er der fokus på moderne arkitektur, bæredygtighed og byliv.

Bydelen er netop blevet åbnet i 2021, og allerede nu nyder Odenses indbyggere godt af de hurtige passager til byen og det flotte udtryk, der strømmer igennem hver en gade. Mange af bydelens bygninger står stadig tomme, hvilket kun understreger, hvor nyt det hele stadig er.

I denne bydel kan du også opleve det høje TBT Tower, der efterhånden har præget synet af Odenses byliv i flere år – men det gør den ikke mindre imponerende. Bygningen kan ses fra lang afstand, da den vokser sig højt mod himlen.