Snerydning: Har du styr på fakta og regler for snerydning til vinter?

Dette indhold er sponsoreret

Når vinteren nærmer sig, og der er sne på vejene, er det vigtigt at have styr på fakta og regler for snerydning. Det er ikke kun for din egen skyld, men også for andres sikkerhed. Fakta og regler om snerydning kan du blive klogere på her.

Fakta og regler om snerydning

Når det sniger sig ned på kolde temperaturer, og det begynder at sne, er det tid til at tænke på snerydning. Men inden du giver dig i kast med spaden, skal du være opmærksom på nogle fakta og regler.

Snerydning er nemlig ikke kun en pligt, men også en fordel. Snerydning forhindrer skader på udendørsarealer, og gør det muligt for alle beboere at færdes trygt i området. Der er dog nogle regler, der gælder for snerydning, som man bør være opmærksom på.

  • Snerydning skal ske inden for 24 timer, efter snevejret har lagt sig.
  • Rydningen skal være grundig, så der ikke er nogen steder, hvor sneen kan samle sig.
  • Man skal rydde hele arealet og ikke kun de steder, hvor man selv færdes.
  • Du skal ikke bare fokusere på at rydde sne fra fortovet foran huset. Husk også at rydde sne fra taget. Dette forhindrer nemlig store mængder af sne i at samle sig på taget, som kan vælte tagsten eller andet ned over fortovet.

Hvor der skal ryddes

Det er ikke altid lige nemt at vide, hvor man skal rydde sne, og hvor man ikke skal. Men her er et par tips.

  • Husk at rydde sne fra taget. Det er nemlig både farligt og kan beskadige taget.
  • Ryd sne fra trapper og fortove, det gør det nemmere for andre at komme frem, og det mindsker risikoen for ulykker.
  • Ryd det areal, du er ansvarlig for, da dette er din pligt son borger.

Så ofte bør du rydde sne

Sne kan være en smuk ting, men det er ikke altid lige så hyggeligt at skulle rydde sne. Sneen kan dog også være farlig, især hvis den ligger på trapper eller i kantsten. Derfor er det vigtigt at fjerne sneen, så man undgår uheld. Men hvor ofte bør man egentlig rydde sne?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget sne der ligger, og hvor meget der kommer. Hvis det bliver til en halv meter sne på jorden, bør man fjerne sneen dagligt for at undgå, at nogen kommer til skade. Er der mindre end en halv meter sne på jorden, kan man rydde ugentligt for sne.