Tip til når du bygger nyt

Når du skal bygge nyt hus eller lave en renovering af din bolig er der mange ting der kan være givende at tage hensyn til. I dag er der mange muligheder for fx energibesparelser via isolering, energivinduer, energivenlige hårdhvidevare, kalkfrit vand osv. Her får du et tip til hvordan du kan komme all-around, med et enkelt tiltag.

Energioptimer med op til 30%
Du kan gøre mange ting for at lave en energioptimering af din bolig og det kan være en rigtig god investering, da der er mange penge at spare. Som sagt kan det anbefales at efterisolere, udskifte vinduer og døre til fx 3-glas, eller udskifte varmekilden. Derudover kan et tiltag være at investere i et blødgøringsanlæg så du kan få kalkfrit vand i dit hjem. Ved at fjerne kalken i dit vand, undgår du kalkaflejringer i din varmtvandsbeholder og i dine rør. Ved at undgå kalkaflejringer får du op til 30% bedre udbytte af din varme, fordi dit varmeanlæg ikke skal bruge energi på først at varmekalken op inden at det når ud af rørene og bliver til effektiv varme. Derudover undgår du rørspringninger grundet forkalkede rør, som også kan være en enorm dyr omkostning.

Der er mange fordele ved et blødgøringsanlæg
Udover at du passer bedre på og optimere din varmekilde, så giver blødgøringsanlægget også mange andre fordele, som er med til at energioptimere din bolig. Blandt andet giver du dine vanddriftige hårdhvidevare og husholdningsapparater op til 5 år længere levetid. Med kalkfrit vand har de mindre slid fordi der ikke vil være kalkaflejringer i de forskellige filtre m.m. som du slipper for at skulle rense og vedligeholde. Dette gælder også for dine armaturer, vask og toilet. Det eneste du skal huske er blot salttabletter til dit blødgøringsanlæg.

Spar tid og penge på rengøring og rengøringsmidler
På badeværelset vil der også være en masse mindre rengøring fordi der ikke sætter sig kalk på fliser, glasruder i brusenichen, toilet m.m. Du vil altså ud over at spare på energien også spare dig selv for hårdt arbejde og få mere tid i din hverdag fordi du skal bruge langt mindre tid på rengøringen. I køkkenet vil du slippe for rengøring af elkedel, kaffemaskine osv. Samtidig med at dit service fra opvaskemaskinen ikke vil have kalkstreger og lign. Men det er ikke kun tid på rengøringen du spare, det er også penge på dyre afkalkningsmidler og rengøringsartikler. Derudover sparer du også penge på sæbeprodukter, cremer og skyllemiddel. Når du har kalkfrit vand skal du ikke bruge lige så meget sæbe når du er i bad og din hud og dit hår bliver mere blødt. Du behøver dermed ikke i lige så høj grad at bruge cremer og olier på din krop og i dit hår. Derudover bruger dine hårdhvidevare som vaskemaskine meget mindre sæbe og med det bløde vand behøver du slet ikke at bruge skyllemiddel da dine tekstiler vil blødgøres af det kalkfrie vand.

Så invester i et blødgøringsanlæg og spar på dit energiforbrug, din tid og dine penge.