Algebehandling af tag – Gør det selv?

Når vinteren melder sin afslutning og solen titter mere og mere frem, så er det tid til at komme udendørs og få fulgt op på tingenes tilstand. Husets tag, murene og fliserne omkring er et af mange punkter på forårets tjekliste – men kan du selv klare alle opgaverne, eller skal andre gøre det for dig – og er det dyrt?

Hvis du et par år ikke har fokuseret på vedligehold af dit tag, så ved du sikkert allerede at denne artikel vil handle om algebehandling af tag, facader og fliser.

Det er nemlig sådan, at selvom vi godt ved at det er en af de ting man bare bør gøre, så er der bare rigtig mange andre ting der optager ens tid.

I gang med behandlingen

Algebehandling er som så mange andre ting her i livet; man skal blot tage sig sammen. Og dog, man skal også sikre flere andre ting, før man selv går i gang med fx en rensning og algebehandling af taget.

Pas på miljøet

Når du renser og algebehandler dit tag, skal du sørge for at det gøres så miljøvenligt som muligt. Algedræbende middel dræber også planter og skulle algemidlet ikke være et middel godkendt af miljøstyrelsen, vil det kunne skade miljøet.

De billigere alternativer indeholder typisk stoffet benzalkoniumchlorid, som også forefindes i fx Rodalon. Benzalkoniumchlorid er ikke lovligt at benytte til algebehandling af dit tag. Du skal derfor kigge godt efter, når du køber dit middel til algebehandling.

Herudover skal algevæsken gerne opsamles ligesom der også bør sættes ”propper” i nedløbsrør, så væskerne ikke ender i kloakken.

Professionel algebehandling

Vælger du at få et algebehandlingsfirma til at stå for behandlingen i stedet for at gøre det selv, kan det være en god idé at forhøre sig om behandlingen: Hvilket middel benytter virksomheden, bliver algevæsken opsuget og kan virksomheden tilbyde en evt. billig serviceordning, hvor de renser taget årligt?

Når de fleste hører ordet professionel, så hører det sammen med ekstra omkostninger. Heldigvis opvejer prisen langt det store arbejde man selv ville skulle lægge i algebehandlingen.

Pris på algebehandling af tag

Tager man udgangspunkt i et hus på 250m2, så ligger prisen på en førstegangsbehandling ca. mellem 1600kr. og 1800kr. Du kan endda få prisen ned under 1200kr. hvis du vælger en årlig serviceordning.

Skulle du have naboer, der også har tage der trænger til behandling, kan du med fordel samle flere huse sammen og opnå ”Naborabat”, som kan få prisen ned under 1000kr. pr. tag for en algebehandling.

Ofte mere besværligt at lade være

Uanset om det er tag, fliser eller facade der trænger til en god omgang, så kan det næsten ikke betale sig at gøre det selv. En professionel kan på kort tid ordne det, der for dig vil tage timer – Og det er endda uden at medregne omkostninger til algebehandlingsmidler og udstyr.