Det perfekte tilbehør til din seng og dit hjem

Døjer du med søvnproblemer, er du ikke alene. Faktisk lider ca. halvdelen af danskerne af søvnbesvær i højere eller mindre grad. Søvn er livsvigtigt, og for lidt af det i lange perioder giver dårlig trivsel, lav energi og øget stress.

Heldigvis findes der hjælpemidler, du kan tage i brug, hvis du oplever søvnproblemer. Mange nyder bl.a. godt af sovemaskers og blue light brillers nyttige egenskaber. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør have netop disse i dit hjem.

Sov altid i mørke

Du har brug for mørke for at sove. Det er nemlig i mørke, at søvnhormonet melatonin udskilles. Melatonin fortæller din hjerne, at det er nat og dermed tid til at falde til ro. Lys forhindrer derimod udskillelsen af hormonet og giver dig en forstyrret søvn med mange opvågninger i løbet af natten.

Mørke er derfor meget vigtigt for vores helbred, og du bør sørge for, at dit soveværelse er så mørkt som muligt.

Sovemasker gør din søvn bedre

Især i sommerhalvåret skal du være opmærksom på mørklægningen af soveværelset, men det kan godt være en udfordring med de tidlige og lyse morgener. Da vores øjenlåg ikke kan blokere 100 procent af lyset, er det ofte nødvendigt at tage hjælpemidler i brug.

Et af disse er sovemasker. Sovemasker lukker alt lys ude og giver dig mulighed for at sove på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet. De er især nyttige, hvis du arbejder om natten og derfor har brug for at sove om dagen.

Inden du anskaffer dig en sovemaske, skal du overveje dit materialevalg, da du typisk vil have masken på i længere perioder ad gangen. Mange foretrækker masker af silke, da de både er kølende, fugtabsorberende, åndbare samt meget skånsomme for huden. Derudover er silke et af de letteste og glatteste materialer, hvilket gør maskerne ekstra behagelige at have på.

Foretrækker du et andet materiale, kan du få sovemasker i bl.a. bomuld og lycra, som endda kan kombineres med memory foam, så masken bliver tilpasset netop dit ansigt. Her har du også plads til at blinke under masken.

Gå på opdagelse i de forskellige bedst i test sovemasker – se mere her og find den perfekte sovemaske til dig.

Kunstigt blåt lys giver dig søvnproblemer

Vores syn er måske vores mest dyrebare sans, og derfor skal vi skal passe på det. Sidder du ved digitale skærme i mange af døgnets timer, har du måske oplevet hovedpine, spændinger, tørre øjne og problemer med at falde i søvn, når du lægger dig om aftenen. Det skyldes i langt de fleste tilfælde det blå lys, som LED-skærmene udsender.

Blåt lys kommer alle steder fra, også fra solen, der udsender et naturligt blåt lys, som vi har brug for. Det er det gode blå lys. Men i hverdagen bliver vi overeksponeret for det skarpe og kunstige blå lys fra skærme, hvilket vores øjne ikke selv kan beskytte sig imod.

Kort sagt får de elektroniske skærmes blå lys vores øjne til at fokusere forkert, og det gør, at de kommer på overarbejde for at behandle lyset. Resultatet bliver derfor irriterede og kløende øjne.

Derudover forhindrer det blå lys din krops udskillelse af melatonin. I stedet virker det opkvikkende på dig og øger dit aktivitetsniveau, og det er selvsagt ret ødelæggende for din søvn.

Blue light briller holder det blå lys ude

Uanset om du sidder ved en skærm en hel arbejdsdag eller blot slapper af foran TV’et en time om aftenen, er det en rigtig god idé at investere i et par blue light briller.

Brilleglassene i blue light briller er udstyret med et filter, der blokerer og absorberer det blå lys, hvilket hjælper til at forhindre forskellige gener som hovedpine, tørre øjne og søvnproblemer.

Blue light briller kan bruges af alle, også selvom du ikke bruger briller i forvejen. De fås nemlig både med og uden styrke og også til dags- og aftenbrug.

Bruger du dem om dagen, vil du opleve øget koncentration, fokus og energi, hvilket vil sige, at der faktisk kun er fordele ved at bære brillerne.

Se udvalget af Blue Light Briller og find det perfekte par, du kan have med dig på arbejde om dagen eller påføre dig på sofaen om aftenen.