Det skal du være opmærksom på, når du skal have monteret nye vinduer

Det skal du være opmærksom på, når du skal have monteret nye vinduer

 

Har dine vinduer set bedre dage? Er de så småt begyndt at være utætte og dit varmeforbrug er steget markant over de seneste år? Så er det på tide at få kigget nærmere på dine vinduer.. Gamle vinduer og døre er nemlig ofte de store syndere, når ens varmeforbrug er stukket af. Derfor har vi her samlet en række ting, som du skal være opmærksom på, hvis du selv har mod på at  kaste dig ud i montering af vinduer.

 

Montering af nye vinduer

Det første du skal have styr på er, om det kan være tilstrækkeligt med en renovering af dine vinduer, eller om du skal have monteret helt nye. Har man ikke den store erfaring med vinduer, så kan det være en fordel at rådføre sig med fagfolk inden for området. Her kan JanByg snedker og tømrer være behjælpelig. De er nemlig eksperter, når det kommer til montering af nye vinduer i Randers, Viborg, Hobro og Aars

 

 

Huskeliste til montering af vinduer

Når du så har fået konstateret, at dine vinduer trænger til en udskiftning, så er der her en række ting, som du skal huske i processen.

 

  1. Først og fremmest skal der opmåles til de nye vinduer. Det er vigtigt, at det er de rette mål, så projektet ikke bliver mere omfattende end som så. Når vinduerne er bestilt og modtaget, så undersøg dem grundigt. Tjek om de har fået transportskader og om målene passer med det, som du har bestilt.
  2. Er alt, som det skal være, så er du klar til at afmontere de gamle vinduer og montere de nye. Denne opgave bliver klart lettere af, at du har det helt rette værktøj. Du skal bl.a. bruge en skruemaskine, slagboremaskine, skruer og kiler til karmen, en fugepistol, tommestok og et vaterpas.
  3. Når udstyret er på plads, så er du klar til at afmontere de gamle vinduer. Start med at fjerne alt fugen omkring vinduet udefra. Når fugen er fjernet, kan skruerne nemt fjernes, så du kan få vinduet ud. Det er meget vigtigt, at du får fjernet alt det overskydende fugemasse og puds.
  4. Efter afmonteringen af de gamle vinduer skal du nu til at montere de nye. Start med at sætte vinduet i dit murhul og brug kiler så afstanden bliver lige stor hele vejen rundt. Sørg for at karmen er i vater og at vinduet åbner og lukker efter hensigten. Det er nu tid til at skrue vinduet fast. Bor et hul i karmen. Hullet skal placeres så skruen går ind i en mursten, så det kan sidde ordentlig fast.
  5. Sidste opgave ved montering af nye vinduer er isolering og fugning. Det er vigtigt, at isoleringsmaterialet ikke stoppes for tæt. Så skal der blot fuges. Brug den fugemasse, som bliver kaldt vinduesfuge. Dermed får du de klart bedste forudsætninger for det bedste resultat. Sørg for at fugningen af vinduet bliver pænt og fint. På den måde kan du holde ud at kigge på det i de næste mange år. Uden en elegant afslutning, så kommer det hurtigt til at se uprofessionelt ud. Det skal jo ikke ligne noget, som en amatør har lavet.

 

 

Professionel montering af vinduer

Montering af nye vinduer kan hurtigt blive en stor og uoverskuelig opgave. Er du selv gået i gang, men kommer til den erkendelse i løbet af processen, at det er for stor mundfuld, så kan du med fordel tage fat i JanByg snedker og tømrer. De har nemlig gennem en årrække opbygget den rette mængde erfaring, så du altid får de flotteste nye vinduer.

JanByg snedker og tømrer kommer gerne ud og hjælper dig med nye vinduer inkl. montering. Du kan læse meget mere omkring, hvad de ellers kan hjælpe dig med af diverse tømmerarbejde, inde på deres hjemmeside: https://janbyg.dk/