Gå sommeren i møde med de nyeste bogudgivelser

Sommerferien står for døren. Det lune vejr frister med lange dage på stranden. Leg i vand og sand er lige rundt om hjørner. Måske der også kan blive tid til en eftermiddag under parasollen, med en af de nye spændende bøger, som lige er udkommet. På Bomagasinet.dk kan du finde massere af inspiration til sommerens læsning, og læse spændende artikler fra bøgernes verden. Herunder får du et par forslag til gode læseoplevelser i sommerlandet.

Bob af Helle Helle

Vores egen Helle Helle udgav sidste år bogen Bob. Bob er egentlig en fortsættelse af romanen De. De to bøger kan dog sagtens læses uafhængigt af hinanden.

Bob kan ikke få has på hvordan livet skal leves. Kæresten som var fortælleren i den forrige bog, har han rådvilde fremtidsdrømme om. De bor sammen i en lille lejlighed i København. Kæresten studere. Bob arbejder på et sømandshotel. Han bruger en hel masse tid på at indretter deres lejlighed, alt imens han går og spekulere over deres fælles fremtid.

Helle Helle fortsætter i sin minimalistiske og nærmest ordfattige stil. Helle Helle er en mester til at skabe forskellige rum og underlige stemninger. Har du endnu ikke læst Bob, så er den absolut værd at overveje til strandturen.

En debut roman der vil noget, af Julia May Jonas

Vladimir er Julia May Jonas debut. Sikke dog en debut. Temaet i bogen er i og for sig ikke nyt, men den meget skarpe og selvsikre stil som Julia May Jonas ligger for dagen gør den alligevel til en helt ekstraordinær læse oplevelse.

Temaet er det åbne ægteskab, som jo ikke fungere. Det gør det aldrig i litteraturen, det er der ikke noget nyt i. Den midaldrende, kvindelige hovedperson forelsker sig i Vladimir. Hendes mand er suspenderet mens det undersøges om han har haft upassende forhold til sine studerende. Bogens store spørgsmål bliver således en undersøgelse af hvor meget et ægteskab egentlig kan holde til. Absolut et godt bud til at stoppe i for lommen på strandtasken.

Lesbisk muslim er bestemt ikke en nem sag

Fatima Daas kunne ikke finde litteratur om dilemmaet i at være lesbisk og muslim, derfor besluttede hun selv at udgive en bog om emnet. Den yngste, er fortællingen om at vokse op i en muslimsk familie med lange og tunge traditioner og oven i købet være den yngste. Rammen er sat til et ægte dilemma. En spændende sommer roman.