Husk at skifte dine ventilationsfiltre mindst en gang årligt

Det er utroligt vigtigt at du i dit hjem har et sundt og godt indeklima. Men hvordan opretholder man lige det? Der er mange faktorer der spiller ind i et godt indeklima, og det kan være svært at overskue hvad der fylder mest.

Men er du interesseret i at vide hvordan du skaber det gode indeklima, og lige præcis hvor vigtig og nem udskiftningen af dine ventilationsfiltre er så læs endelig med videre i denne artikel.

Godt inde klima i dit hjem

Der er mange faktorer der spiller ind i et godt indeklima. Nogle af dem kan eksempelvis være en regelmæssig udluftning i hjemmet. Ikke bare ved hoveddøren, men i alle værelser, således der kommer ny og frisk luft ind, men også så man undgår fugt.

Her kan det at tørre tøj udenfor også spille ind. Det kan være nemt at sætte tørrestativet op i gangen eller bryggerset, men dette kan være skadeligt da det danner en masse fugt. Her skal man som minimum have god udluftning i nærheden af det våde tøj.

Endvidere kan du med fordel holde en jævn temperatur i dine værelser på cirka 20 grader. Et sidste fif kan også være at du altid benytter dig af din emhætte når du laver mad, således maddampende ikke slipper ud i alle andre dele af dit hjem.

Ventilationsfiltre er vigtige

Alle hjem som har ventilationssystem, har også ventilationsfiltre. Disse filtre skal udskiftes jævnligt, men dette er der mange der ikke ved, eller måske ikke gør. Mange har intet forhold til det med ventilation, og det kan virke fremmed og noget mystisk. Dog er det ganske lige til. Det anbefales dog som oftest at du som minimum skifter dit ventilationsfilter hver 12 måned. Nogle gør det dog også hver 6 måned eller hver 9 måned.

Dette skal ske således du altid har en helt ren luft der strømmer igennem til dig, og du er sikker på at den dårlige luft kan passere ud gennem ventilationssystemet. Der sætter sig nemlig nemt en masse snavs, støv og andre sager som kan dække filtret til og dermed lukke for til strømmen af luft.

Du kan eksempelvis prøve at kigge op rundt omkring dit ventilationssystem. Der vil ofte samle sig en masse støv rundt om, og danne en cirkel af støv. Dette kan dog ofte let fjernes med en klud eller papir.

Hvordan får du fat i et nyt ventilationsfilter?

Så sidder du måske tilbage med spørgsmålet: ”Jamen hvordan finder jeg frem til et nyt ventilationsfilter, og hvilket passer overhovedet til mig?”. Hertil kan du benytte dig af det foregående link, og komme ind og læse meget mere om forskellige slags filtre.

Dog er det ofte sådan at du vælger filter ud fra hvilken producent du ønsker, og hvor ren luft du ønsker. Nogle filtre kan nemlig slippe eksempelvis pollen ind gennem din ventilation. Er man derfor pollen allergiker, eller er der en der er det i husstanden, ja så bør man gå udenom disse ventilationsfiltre.

Benyt dig af filterlageret.dk

Du kan ved hjælp af filterlageret.dk blive meget klogere på forskellige europæiske filter varianter. Der sælges altså kun ventilationsfiltre af høj kvalitet, uanset hvilket produkt du beslutter passer til jeres hjem. Det er eksempelvis gode mærker såsom Nilan, Genvex, Dentherm og Danfoss.

Du kan altså helt selv hvilket mærke du bedst kan lide, og dermed hvilke slags ventilationsfiltre du vil benytte dig af. Du kan altså sagtens skifte dit ventilationsfilter, fx. til et Danfoss anlæg, selvom du tidligere har haft noget andet. Du kan læse meget mere om netop Danfoss filtre via det ovenstående link.

Ventilationsfilter som abonnement

Hvis det at skifte dit ventilationsfilter årligt eller med oftere interval er noget du gør, eller noget du ønsker at begynde at gøre, ja så kan dette gøres smart.

Du kan tilmelde dig hos filterlageret.dk og dermed modtaget et filter på abonnement. Altså vælger du filtertypen og mærket samt hvornår de skal leveres og så sørger filterlageret.dk for resten. Det er ganske smart, da du dermed ikke skal tænke over dette i din hverdag, men stadigvæk sørger for at have et sundt hjem med godt indeklima.

Denne abonnementsordning kan du læse meget mere om på deres hjemmeside, som du kan klikke dig ind på ved hjælp af de to ovenstående links.