Kan man selv vaske sine sæder, eller er det nødvendigt med en sæderens foretaget professionelt?

Når det kommer til at vaske sin bil selv, så er det vigtigt at kende til grænsen for hvornår det ikke kan betale sig længere, at vaske sin bil selv. Begynder man at overskride denne grænse, vil man stå i en situation hvor man har brugt tid på at rense noget, og så er det alligevel ikke godt nok til at man har lyst til at køre med bilen. Det kan være at man selv skal bruge alt for meget tid, hvor det bedre kan svare sig at købe servicen. det kan også være at manbare simpelthen ikke kan fjerne lugten fra sæderne, og der ikke er noget man kan gøre på egen hånd for at ændre det. Her vil man have brugt tid på noget, som alligevel ikke gør en forskel, fordi det ville blive gjort for samme pris hos en professionel der tilbyder det som en service at rense en sæder.  Rens af bilsæder skal derfor gøres, når det passer, og ikke gøres når det ikke passer. Finder man en god balance, kan man både rense sine bilsæder når man har brug for det, og spare en masse penge, men man kan også spare tid på at rense sine bilsæder, når den alligevel skal til en udbyder.

Sæderens er et stort hit inden for bilvask industrien, og årsagen er simpel. Det er meget svært for gør det selv typerne at gøre det selv. Det kan beskrives i forskellige sværhedsgrader, og for dem som befinder sig i en af de høje sværhedsgrader, så er det meget svært at gøre det selv.

 

Hvad er de forskellige sværhedsgrader inden for sæderens & hvordan kan det hjælpe en at kende til dem?

Kender man til de forskellige sværhedsgrader, vil man stå i en bedre situation for fremtiden, når man selv skal identificere, hvordan man vil håndtere situationen med beskidte bilsæder.

Den første sværhedsgrad, er den nemme sværhedsgrad som man selv kan ordne. Et af de vigtigste elementer som skal identificeres for at finde ud af hvor høj en sværhedsgrad der tales om, er sæderne. Er det lædersæder, så rykker man allerede op i en højere sværhedsgrad. Er der tale om almindelige stof bilsæder, så kan man godt håndtere det selv. Det kommer an på væsken, eller snavses, som der tales om, som er det andet element.

 

En væske, som er meget klar i farven, vil være nem at fjerne, fordi det kun vil være nødvendigt at fjerne den fra toppen af stoffet. Det er heldigt, fordi når stoffet siver ned i sæderne, så får man et større problem, hvis det er nødvendigt at fjerne det. Er det derfor nødvendigt at fjerne det fx. hvis der er en slem lugt forbundet med væsken, så vil det kræve en professionel sæderens, og dette tilbydes sjældent som en enkelt service, men meget oftere som en hel service, som kaldes for en bilvask .

 

Hvad er ellers vigtigt at vide, før man nøjagtigt kan træffe valget om man skal bruge en professionel bilvask?

 

Den næste fase, som er vigtig at holde styr på har at gøre med, hvordan man nøjagtigt kan forstå sig på de svære situationer, som kan opstå, hvor man har brug for hjælp.

 

Som tidligere nævnt, så vil snavs og væsker som ikke lugter kunne fjernes på de fleste normale stofsæder, men at der for lædersæderne altid skal bruges professionel hjælp, når man har at gøre med lugtende væsker. Har man at gøre med snavs på lædersæder, så kan det være at man kan komme udenom, og gøre det selv. Forskellen på lædersæderne og normale bilsæder er at rensen er nemmere på de normale bilsæder, fordi det ikke sætter sig lige så langt ned i lædersæderne, som det gør for normale bilsæder.  Har man at gøre med bræk, for eksempel, så er det næsten umuligt at fjerne i begge typer af sæder, og derfor er man bedre stillet, hvis man tager ned og får foretaget en professionel sæderens med det samme. Der findes mange gode løsninger når først man bestiller en professionel, men det er dog ikke i mange tilfælde man kan få den lavet isoleret set, og man derfor skal bestille en bilvask hvor sæderensen er inkluderet.