Sådan vælger du de bedste sten til terrassen

Hvis terrassen, gården eller indkørslen begynder at se slidt eller kedelig ud, er der ikke andet at gøre end at give den et nyt, frisk pust. En sådan opgradering vil ikke blot tjene dig godt, da stenene er bedre lagt og er gode at køre på, men vil også stå flot i mange år fremover. Der er mange sten at vælge imellem, når det angår dekorative sten til udendørs brug, så man går oftest ikke galt i byen, så længe man går sig sin research inden og aktivt opsøger professionelles råd og vejledning.

Både til terrassen eller indkørslen

Selvom en terrasse med flotte nye sten lyder fristende, er det også vigtigt at vide at lægge sten er ikke ligefrem en let opgave, man selv kan løse fra den ene dag til den anden. Der kræves ret meget forarbejde, da der skal planlægges hvor stenene skal lægges og hvor mange der skal bruges. Det kan være en rigtig god idé at hyre en professionel tidligt i processen, som har tjek på alle foranstaltningerne og som kan guide en sikkert gennem det hele fra start til slut.

Der er mange forskellige sten at vælge imellem, som for eksempel de såkaldte herregårdssten, som mange danskere har i baghaven. Herregårdssten giver et stilrent og nærmest middelalderligt look, som vil kunne pryde enhver baghave eller indkørsel – klik her for at læse meget mere om de flotte herregårdssten og hvordan de kan lægges i dag.

Stil og praktikalitet i samspil

Det siger selv at man skal vælge sin indretning af sit hjem efter egen stil, så ens hjem afspejler ens personlighed. Dette princip gælder selvfølgelig også for renoveringen udendørs og når man for eksempel skal vælge hvilken slags sten der skal lægges i indkørslen, gården eller på terrassen. Stil og praktikalitet behøver ikke at udelukke hinanden og de må faktisk helst fylde lige så meget, da en terrasse eller en indkørsel skal holde i mange år.

Skal man gå efter den neutrale, men stilsikre grå farve, der matcher de fleste slags byggestile? Eller passer de lidt mere vovede koksfarvede sten mere til din personlighed? Derudover er der også hele spørgsmålet om i hvilket mønster de skal lægges i – skal de ligge i den klassiske side-om-side eller skal de lægge i en bue eller noget helt tredje? Heldigvis er det kun op til dig (og de eventuelt andre medlemmer i husholdningen) hvordan stenene skal lægges og hvordan de skal se ud.