Sådan vælger du de rigtige stolper til dit hegn

Har lige købt dit drømme hjem, og står nu og skal i gang med at sætte dit personlige præg dit nye hjem?

Hvis du er som de fleste husejere, er du sandsynligvis på udkig efter et nyt hegn. Og hvis du er ligesom de fleste husejere, ved du måske ikke, hvor du skal starte, når det kommer til at vælge det rigtige materiale og den rigtige stil til dit hegn.

I dette indlæg giver vi dig nogle tips til, hvordan du vælger de rigtige stolper til dit hegn. Så uanset om du er på udkig efter noget traditionelt eller noget lidt mere moderne, så læs med videre for at finde ud af, hvad der passer bedst til dit hjem.

Herudover vil vi også komme tættere ind på, hvordan du skal vælge de rette stolper til din indhegning.

Valg af det rette hegn

Når du skal vælge din kommende indhegning, er der flere steder, hvor du kan starte. Hvor end du vælger at begynde, er helt op til dig selv, da der ikke er noget rigtig eller forkert tilgang. Men når det så er sagt, er følgende faktorer, som du bør have in mente, når du vælger dit hegn.

Du bør gøre dig tanker om:

 • Hvilket materiale skal hegnet være lavet af?
 • Hvilket formål skal hegnet have?
 • Hvor stort skal hegnet være?
 • Hvor meget vedligeholdelsesarbejde skal det have?
 • Passer hegnet med dit hjems udseende og udtryk?

De funktionelle aspekter

Når du skal vælge dit kommende hegn, er det første, som du bør tage højde for; hvad dit hegns formål skal være? Ved at vælge et hegn som passer til dit behov bedst, kan du være sikker på, at du har valgt den rigtige. Dette kan yderligere hjælpe dig med at begrænse udvalget til de mere relevante hegnsløsninger.

Når det kommer til funktionen af dit kommende hegn, bør du her gøre dig nogle overvejelser omkring det forskellige formål.

 • Har du brug for det som privatliv?
 • For at holde kæledyr inde?
 • For at afskærme mod vind?
 • Skal hegnet være dekorativt?
 • Skal det give sikkerhed og holde indbrudstyve væk?

Hegnets materiale og vedligeholdelse

Hegn findes i alle former, størrelser og materialer. Når du vælger et hegn, er det vigtigt at overveje, hvor meget vedligeholdelse du er villig til at foretage. For eksempel, kræver træhegn regelmæssig farvning eller maling, mens metalhegn kan ruste, hvis de ikke bliver passet ordentligt og ikke er blevet galvaniseret.

Hvis du er på udkig efter en løsning med lav vedligeholdelse, kan du overveje vinyl eller PVC. Disse hegn er holdbare og nemme at rengøre – perfekt til travle husejere. uanset hvilket materiale du vælger, skal du sørge for, at du er forberedt på at passe ordentligt på det. Et velholdt hegn vil holde i årevis, mens et forsømt hegn hurtigt vil falde i forfald.

Hvor stort skal dit hegn være?

Når det kommer til hegnets højde, afgøres det stort set af dit behov. Hvis formålet med hegnet er at værne om privatlivet og holde udefrakommende blikke væk, er et højere hegn en oplagt løsning.

Er sikkerhed en sekundær eller mindre prioritet, kan det give mening at vælge et lavere hegn. Herunder et mere åbent hegn, som kan give lidt mere lys til haven.

Har du derimod kæledyr og børn, som du skal holde indenfor, kan det være en god ide, at du vælger noget i en mellemstor til stor højde. Dette kan sikre dig, at dine kæledyr ikke hopper over – eller at dine småbørn ikke kravler over og lignende.

Mellemstore og større hegn egner sig også særligt godt, hvis du skal afskærme din have og skabe læ mod blæst.

Skal dit hegn være dekorativt?

Ønsker du, at dit kommende hegn skal være praktisk, som den grænse mellem din ejendom og naboens, der forhindrer folk (og dyr) i at komme lige ind. Men det skal være praktisk uden at være kedeligt?

Med lidt kreativitet kan dit hegn blive både funktionelt og dekorativt. Her er et par ideer, der kan hjælpe dig i gang:

 • Mal det! Et lag maling kan virkelig gøre et hegn flot. Du kan vælge en ensfarvet farve eller være kreativ med et design. Striber, polkaprikker eller endda ord og sætninger kan give dit hegn personlighed. Bare sørg for at få tilladelse fra din nabo, før du begynder at male!
 • Hæng ting op fra det! Flag, vindklokker, lysbånd, fuglehuse …

Vælg de rigtige stolper til hegnet

Når alt er faldet på plads med dit valg af hegn, nemlig at du har valgt, hvilket et have- eller terrassehegn der passer bedst til dit hjem, er det næste skridt at kigge efter de rette stolper.

Vi anbefaler, at du vælger stolper der passer til hegnet. Det vil sige, at hvis du har et komposithegn, så vælger du nogle jern/metal stolper som passer til og lignende. Mange hegnløsninger har oftest nogle stolper med, som du kan bruge.