Står du bygger dit første hus, så skal du da også holde rejsegilde

Hvad er det så det der rejsegilde, er for en størrelse. Traditionelt set er det den fest, som bygherren holder for alle de involverede parter. Det afholdes når alle mure står færdig, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen er rejst. Ofte pyntes nybygning med kranse og Dannebrog. Bygherren inviter på noget godt til ganen. Den traditionelle rejsegilde menu er ikke altid lige spændende. Ofte er der smørrebrød eller røde pølser på menuen, som skylles ned med kolde øl og sodavand. Men hvorfor ikke udfordre traditionen en smule? Hvorfor være som alle andre? Du kan sagtens servere andet end det traditionelle. Du behøver ikke være som alle andre. 

 

Hiv grillen frem og giv den maks. gas 

Du kan også støve gasgrillen af, og lave lidt lækkert på grillen. I Danmark er alt slags vejr grillvejr. En gasgrill gør det endda rigtig nemt at grille uanset om solen skinner eller om det regner. Du bestemmer selv om det skal være super nemt, med pølser og brød. Vil du gerne det er lidt ekstra, kan du grille lidt forskelligt kød og have en masse tilbehør til. Det kræver ikke ret meget at lave lidt lækker kartoffelsalat og pastasalat. Du kan endda nemt lave det dagen forinden. Vil du gerne, at det skal være meget anderledes, så kan du servere hjemmelavede pizza. Det lyder besværligt, men det er det langt fra. Tag din pizzaovn med, og bag dem mens rejsegildet er i gang. Dine gæster vil garanti elske det. Har du endnu ikke anskaffet dig en pizzaovn, kan det kun gå for langsomt. Find din nye pizzaovn her, og find præcis den rette pizzaovn til dit behov. Du kommer ikke til at fortryde dit køb, og rejsegildet er kun den spæde start på dit brug af den. 

 

Hvorfor holder vi egentlig rejsegilde? 

Tilbage i de gode gamle dage, holdt man rejsegilde for at berolige onde ånde. Derfor blev bygningen pyntet med planter der indeholdt gode ånde. Alt dette blev gjort for at gøre huset sikkert at bo i. Det er højst sandsynligt ikke derfor du holder det. Nu om dage er det for at udvise en tak til de håndværkere, der arbejder på at bygge det hus, hvor du skal skabe dit og din families hjem. Men selvom det nu om dage bliver gjort på en anden måde, er der stadig megen overtro forbundet med det. Men uanset hvad, er det jo en milepæl i byggeriet.