Værdiskabende forbedringer på din bolig

Der er et utal af forbedringer du kan lave på din bolig, som vil være værdiskabende. Der er også mulighed for at få ekstra værdi ud af din bolig ved salg, uden du behøver at investere i forbedringer el. større ombygninger. I denne artikel ser på nogle af de bedste ting du kan gøre.

Forbedringer på din bolig

Du kan lave alverdens værdi stigende forbedringer på din bolig, men det er vigtigt at skelne  mellem dem der kan betale sig i forhold til salg af bolig og dem der mest er for egen vindings skyld. Her er en liste over fornuftige forbedringer at lave:

  • Slibning af gulve – det ser bedre ud og skal gøres uanset hvad
  • Udskiftning af ruder – få udskiftet gamle, utætte og punkteret ruder med nye
  • Isoleringstjek – Få lavet et isoleringstjek og udbedret eventuelle fejl, det betyder meget for energiregningen
  • Låsesystem – installer et moderne og låsesystem på både vinduer og døre, sikkerhed har stor betydning for de fleste

En forbedring afspejles selvfølgelig i salgsprisen, men mange gange kan det at forbedringen er udført også gøre boligen mere interessant at købe for en evt. køber, da det så betyder at de ikke skal tage sig af problemet.

 

Hvis du har set boligprogrammet Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed, så ved du også at ting som løsøre (kommer omkring det sidst i artiklen) og overtagelsesdato kan have stor betydning for om man kan blive enige om prisen. I den anden ende er der jo også en husleje el. ejerudgift der skal betales.

Forbedringer på dit sommerhus

Der er forskel på hvad du kan lave af forbedringer på din bolig og på dit sommerhus, da der ofte er stor forskel på fritidsgrunde og helårsgrunde. Mange sommerhuse har eksempelvis ikke de samme gode kloakforhold som der er ved helårsgrunde, hvilket gør at en typisk forbedring på sommerhusgrunde kan være en regnvandsfaskine, som man ikke nødvendigvis vil bruge på helårsgrunde.

 

Der er også mange andre forbedringer der er gode at lave på et sommerhus, som ikke nødvendigvis er lige så vigtige i et helårshus. Herunder er en liste over stærke forbedringer på et sommerhus:

  • Moderne brændeovn, da det i mange sommerhuse er primær varmekilde
  • Gulvvarme – igen noget med varme, da det bare er super lækkert med gulvvarme i et sommerhus.
  • Skur i god stand – et skur er vigtigt i et sommerhus der typisk har en have der skal vedligeholdes, sørg for det er i god stand

Ved salg af et sommerhus er det normalt at inventar og løsøre følger med, i hvert fald alt det uden affektionsværdi. Jo bedre det inventar er, jo bedre en pris sætter det altså også på sommerhuset, men det kan også giver dig en bedre værdi på din bolig.

Merværdi ved salg af bolig

Du kan også få mere for din bolig, hvis du ved salget forsøger at sælge løsøre med. Der er mange ting der kan sælges med som løsøre og som du kan prøve at få en højere boligværdi på før i aftaler en pris el. du kan spørge om køber vil købe det med efterfølgende. Du kan evt. sælge det videre til tredjepart.

 

Typiske eksempler på løsøre er gardiner, haveredskaber, hårdehvidevarer der alle kan bruges af en evt. køber, og hvis ikke af dem så kan du hurtigt og nemt afsætte det på DBA til en rigtig god pris. Sådan noget som gardiner er smart at få solgt med til køber, især hvis de er lavet efter mål.

 

Nu er du blevet en del klogere på hvordan du kan lave værdiskabende forbedringer på din bolig inden et evt. salg. Det er dog altid en god idé at lave forbedringer på sin bolig løbende, også selvom det måske betyder at du skal tage lån i friværdien. Du skal især udfører forbedringer, der kan have stor betydning for hele husets tilstand, når der er brug for at det bliver udbedret. Det er typisk ting som nyt tag, fugt i huset og isoleringstjek.

 

Jeg håber du lykkedes med at få lidt mere værdi ud af din bolig når du skal sælge den, hvad end det er på den ene eller den anden måde. Det samme selvfølgelig hvis det er et sommerhus du står overfor at skulle sælge. Held og lykke med hussalget.