Varmepumper: Bedre for miljøet – billigere for dig

Når du skal vælge varmekilde til din bolig, er en varmepumpe et rigtig godt valg. Varmepumper er nemlig bedre for miljøet end andre varmekilder, og de er billigere i drift end mange andre løsninger. Derudover kræver varmepumper ingen vedligehold, og de opvarmer dit hjem hurtigere end nogen anden varmekilde. Det kræver kun et enkelt årligt service på varmepumpe, så er dit hjem altid opvarmet, uden du skal røre en finger.

Vælg den rigtige varmepumpe

Når du skal have varmepumpe, er det vigtigt at få den rigtige. Du kan spare mange penge ved at købe en varmepumpe, som også er bedre for miljøet. Varmepumper er nemlig langt mere effektive end almindelige oliefyr eller gasfyr, når det handler om at give varme til et bygning. Det skyldes blandt andet, at varmepumper ikke producerer CO2 – hvilket de gør, når man bruger andre typer af opvarmning.

Varmepumper er derfor en god investering, både fordi de er bedre for miljøet og billigere i drift. Du kan finde varmepumper til alle typer af huse – selv om du har et hus med gulvvarme eller radiatorer. Så der er ingen undskyldning for ikke at skifte til varmepumper, hvis du vil have et bedre og billigere varmesystem i din bolig.

Hvem kan have glæde af en varmepumpe?

De fleste kan have glæde af varmepumper. Men der er nogle grupper, som vil have særligt stor gavn af varmepumper. Det gælder først og fremmest folk med et hus et sted, hvor der ikke er adgang til fjernvarme. Fordi varmepumper kun bruger el til at producere varme, og udnytter den varme, der allerede er i luften eller jorden, kan det være en stor besparelse at have varmepumpe.

Derudover vil folk, der har problemer med allergi eller astma, have stor gavn af varmepumper. Fordi varmepumper ikke bruger brændstof til at producere varme, er der ingen forurening i luften fra varmepumpen – og det gør dem særdeles velegnede til folk med astma eller andre luftvejsproblemer.