Ved brug af en luftrenser opnår du et bedre indeklima

En luftrenser minimerer skadelige partikler, og sørger få at dig og din familie trygt kan slappe af i kontrollerede omgivelser. Det er både sundere, og kan hjælpe mod allergi, over for mange forskellige ting. Med en renere luft er det lettere at koncentrere sig, og rummet dufter frisk og dejligt.

Virker mod astma og lungesygdomme

Hvis du lider af enten astma eller lungesygdomme, har du brug for ren og sikker luft, som skader og irritere dine lunger mindst muligt. Dette kan du få ved at købe en luftrenser, som er udstyret med et kraftigt filter, som tager alle de partikler der normalt ville havne nede i dine lunger.

Det bedste mod astma er nemlig god udluftning, og renlige leveforhold. Alt dette bidrager luftrensere til. Du slipper helt fra symptomer, som røde øjne der klør, besvær med vejr træning, en næse der løber, og ubehag i halsen.

Tag den med overalt

Den behøver ikke fylde særlig meget, og du kan med fordel tage den med på ferien, arbejde, og i bilen. Flere har timer funktion, så du kan sætte dem til at starte før du kommer hjem, og du kan trygt lade dem køre natten over, de fleste bruger lavt watt, og er dermed billig i drift. Den kræver ingen tid at sætte op, og skal kun bruge strøm for at fungere, filteret skal udskiftes efter langt tids brug, men dette koster minimalt.

Allergi venlig og fjerner lugt i rummet

Har du kæledyr, og lugt i hjemmet? Eller ryger du inden for, og ønsker at rense luften efter? Så hjælper en luftrenser meget, den fjerner alle former for ubehagelig lugt, og gør luften ren og forfriskende. Filterne er i dag blevet så gode de opfanger bakterier, vira aerosoler, pollen, og skæl. Dette sikrer et rent sundt indeklima. Nogle modeller kan rense luften på kun 15 min, helt op til 50m2.

Hvilken model passer dig?

Du skal overveje hvor mange m2 du ønsker at anvende luftrenseren til, samt hastighed og støjniveau. Nogle har flere hastighedsindstillinger, som gør du lettere kan kontrollere styrken, og larmen der kommer fra indsugningen.

Det anbefales at tjekke produktets anmeldelser og eventuelle testresultater, så du finder den der fungerer bedst og er effektiv, da priserne og kvaliteten svinger meget. Hvis du skal have den tændt om natten, skal du lede efter en der er meget støjsvag, eller placere den i et andet rum.

Partikler i luften

Partikler i mikroskopisk størrelse kommer fra mange forskellige steder fra, blandt andet fra biler, som udleder partikler igennem udstødningen, disse bliver inhaleret ned i lungerne, og forbliver der for altid. Det er især i tæt bebyggelse at man er særlig udsat, grundet den kraftige trafik, og kø kørsel.

Bilens langsomme kørsel har en effekt på katalysatoren, som ikke kan omdanne de skadelige partikler i udstødningsprocessen, da dieselmotoren drukner i sod, hvilket den ikke er designet til. Så hvis du bor i tæt bebyggelse, eller bor ud til en tæt trafikeret vej, ville det være en god investering, da man kan forlænge ens levetid, og livskvalitet igennem bedre lunger